Emotional Freedom Techniques

oftewel EFT

Voor fysieke en emotionele klachten

EFT in het kort. EFT valt onder de noemer energiepsychologie en is een eenvoudige methode om je op fysiek en emotioneel niveau weer vrij te voelen.
Met EFT haal je snel en permanent de negatieve emotionele lading van een herinnering en trauma. Negatieve gedachtenpatronen worden doorbroken en jouw negatieve overtuigingen worden geneutraliseerd.
Naast het oplossen van fysieke en emotionele klachten kun je EFT ook effectief inzetten voor het bereiken van jouw doelen en prestatieverbetering.
Wat EFT uniek maakt is dat je er ook makkelijk zelf thuis mee aan de slag kunt. Hiervoor krijg je van mij de tools in handen.

EFT

Behoud de regie over jouw leven

 

Hoe werkt het dan?

Het antwoord van jouw vraag of klacht ligt verborgen in jouw onderbewuste; jouw gedragspatroon, jouw overtuigingen. Waar en wanneer heb jij geleerd om op een bepaalde manier (over jezelf) te denken en te handelen? Wat is jouw rode draad? Dit alles bepaald namelijk jouw coping stijl in het hier en nu.

Herinneringen spelen hierbij een grote rol. Anders dan vele andere behandelmethode is EFT géén praat therapie. We gaan gestructureerd terug naar korte herinneringen zonder te verzanden in gepraat over.

Hoe ziet het er in de praktijk uit?

Ik werk volgens originele Gold Standard EFT methode en met Optimal EFT.

Met Gold Standard EFT kloppen (tappen) we op bepaalde meridiaan punten op het hoofd en de romp i.c.m. het uitspreken van korte zinnen. De negatieve emotionele lading wordt zo snel en voorgoed van de herinnering(en) afgehaald.

Er wordt een knip gemaakt tussen de stressor en stressreactie. De energie kan weer stromen en dit heeft fysiologisch een positieve invloed op de stresshormonen.

De balans van lichaam en geest wordt hierdoor hersteld.

Optimal EFT heeft dezelfde (vaak snellere) uitwerking als Gold Standard alleen doe je dit niet doormiddel van kloppen, maar door korte meditatierondes.

EFT kan fysiek plaatsvinden, maar is uitermate geschikt om online te doen. Wel zo handig als je niet in de buurt woont.
Ik ben gecertificeerd EFT behandelaar bij Novet – het Gary Craig Official EFT Training Center.

Kimsandersholistischetherapie introductiegids okt23“Zelf aan de slag met EFT?”

 

 

 

 


Sessie boeken »

Twijfel je of heb je vragen?

Kijk eens bij de FAQ of neem rechtstreeks
contact met me op

Daarnaast kun je voor meer info ook altijd
terecht bij Stichting EFT | Novet

"De oorzaak van alle
negatieve emoties zijn een
verstoring van je
energiesysteem"


© Kim Sanders Holistische Therapie | design + realisatie intoappsnwebs

Zelf aan de slag
met EFT

Kimsandersholistischetherapie introductiegids okt23